Follow beveiliging
Nieuwsbrief
Cartoon rss
Opleidingen
Beveiliging Boeken rss
Beveiliging Nieuws rss
Beveiliging Video rss
Beveiliging Werk rss
Beveiliging Agenda rss

Campagne tegen overvallen maaltijdbezorgers

Gepubliceerd: donderdag 26 april 2012 in overval. 1 reactie

Steeds meer pizzakoeriers worden overvallen. Voor het geld dat ze bij zich dragen, of voor de scooter. Hoewel overvallers van maaltijdbezorgers gemiddeld maar 27 euro buitmaken, zijn de gevolgen voor de slachtoffers en hun werkgevers groot.

straatwijs.comIn Amsterdam werd in 2010 37 keer een maaltijdbezorger overvallen. Vorig jaar gebeurde dat 11 keer. Dit jaar is er juist weer een lichte stijging te zien. In Amsterdam is daarom maandag een campagne begonnen om dit soort misdrijven terug te dringen.

Amsterdam telt ongeveer 640 horeca-bedrijven die elk jaar meer dan een half miljoen maaltijden aan huis bezorgen. Zij krijgen de komende tijd een pakket. Daarin zit onder meer een lijst met tips om overvallers niet in de kaart te spelen. Een daarvan luidt bijvoorbeeld dat bezorgers niet te veel wisselgeld op zak moeten hebben.

straatwijs.com

Verder bestaat de campagne uit een website en een prijsvraag. Maaltijdbezorgers kunnen op basis van een van de gegeven tips een film maken. De winnaar krijgt een scooter. De campagne is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland.

In Emmeloord rijden bezorgers met een helm met een camera en een 'security callback' waarbij de adresgegevens worden gecontroleerd als oplossing voor het overvalprobleem. En in Rotterdam wordt geëxperimenteerd met een GPS-volgsysteem met alarmknop.

Link: www.straatwijs.com

Zoeken met Google

Geselecteerd bij dit artikel

Alle handelsmerken en auteursrechten op deze pagina horen toe aan hun gewaardeerde eigenaars.

Beveiliging Nieuws maakt het aanbod van berichtgeving rond security gerelateerde onderwerpen toegankelijker en is een startpunt
voor beveiligers, security managers en iedereen die geïnteresseerd is in beveiligingsnieuws. Beveiligingsbedrijven en leveranciers
hebben tevens de mogelijkheid om zelf te publiceren op dé website op het gebied van beveiliging.


Copyright © 2014 Beveiliging Nederland
button