Follow beveiliging
Nieuwsbrief
Cartoon rss
Opleidingen
Beveiliging Boeken rss
Beveiliging Nieuws rss
Beveiliging Video rss
Beveiliging Werk rss
Beveiliging Agenda rss

Eén op de vijf Macs bevat malware

Gepubliceerd: donderdag 26 april 2012 in virussen. Reageer

Op basis van een inventarisatie van 100.000 Macs concludeert virusbestrijder Sophos dat 20 procent van de Macs malware bevat. Mac-gebruikers wanen zich al jaren veilig, de meeste malware wordt namelijk voor Windows gemaakt omdat dit het grootste platform is.

Mac van AppleOp slechts 2,7 procent van de 100.000 gescande Macs werd Mac OS X-malware aangetroffen. In de overige gevallen blijkt het echter te gaan om Windows-malware. Niet iets waarover Mac-gebruikers zich zorgen hoeven te maken, tenzij zij ook Windows op hun Mac hebben draaien. De meeste infecties worden veroorzaakt door Flashback: de grootste malware-uitbraak voor de Mac ooit.


Er is geen reden om achterover te leunen omdat dat de kans zeven keer zo groot is dat ze Windows-malware op hun Macs hebben dan malware die specifiek voor Mac OS X is gemaakt, zegt Graham Cluley van Sophos. Cybercriminelen beschouwen Macs als een makkelijk doelwit omdat hun bezitters minder vaak anti-virussoftware draaien.

Zoeken met Google

Reacties

Geselecteerd bij dit artikel

Alle handelsmerken en auteursrechten op deze pagina horen toe aan hun gewaardeerde eigenaars.

Beveiliging Nieuws maakt het aanbod van berichtgeving rond security gerelateerde onderwerpen toegankelijker en is een startpunt
voor beveiligers, security managers en iedereen die geďnteresseerd is in beveiligingsnieuws. Beveiligingsbedrijven en leveranciers
hebben tevens de mogelijkheid om zelf te publiceren op dé website op het gebied van beveiliging.


Copyright © 2014 Beveiliging Nederland
button