Follow beveiliging
Nieuwsbrief
Cartoon rss
Opleidingen
Beveiliging Boeken rss
Beveiliging Nieuws rss
Beveiliging Video rss
Beveiliging Werk rss
Beveiliging Agenda rss

Nodazzle wint innovatieprijs brandveiligheid 2012

Gepubliceerd: dinsdag 17 april 2012 in evenementen. Reageer

The smart safety light van Nodazzle heeft de innovatieprijs brandveiligheid 2012 tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres gewonnen. Nodazzle ontving de prijs voor een nieuw systeem op het gebied van nood-/evacuatie- en veiligheidsverlichting waarbij intuďtief vluchten centraal staat.

NodazzleVernieuwend aan het concept is dat de noodverlichting wordt gekoppeld aan de gevaren van brand en rookontwikkeling. In geval van brand slaat een rookmelder alarm. Vervolgens kunnen slachtoffers sneller een weg naar buiten vinden dankzij een speciale lichtkleur die het zicht in rook aanzienlijk verbetert. Uit verkennende livetests onder toezicht van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV) blijkt de gemiddelde vluchttijd met Nodazzle bijna twee keer korter is dan met een conventioneel systeem.

De andere genomineerde projecten voor de Innovatieprijs Brandveiligheid waren ‘Slimme meters en (brand)veiligheid’ van Johan van der Donk, een oplossing voor een interactief gasleverings-/lekcontrolesysteem en ‘Rookcompartimentering met behoud van evacuatiemogelijkheid in het Meander Medisch Centrum’ van GNS Branddeuren en Rolluiken B.V. Alle inzendingen zijn door de jury beoordeeld op de aspecten innovatie, integrale brandveiligheid en bruikbaarheid.

Eerder verschenen: Nominaties Innovatieprijs Brandveiligheid 2012 bekend

Zoeken met Google

Reacties

Geselecteerd bij dit artikel

Alle handelsmerken en auteursrechten op deze pagina horen toe aan hun gewaardeerde eigenaars.

Beveiliging Nieuws maakt het aanbod van berichtgeving rond security gerelateerde onderwerpen toegankelijker en is een startpunt
voor beveiligers, security managers en iedereen die geďnteresseerd is in beveiligingsnieuws. Beveiligingsbedrijven en leveranciers
hebben tevens de mogelijkheid om zelf te publiceren op dé website op het gebied van beveiliging.


Copyright © 2014 Beveiliging Nederland
button