Follow beveiliging
Nieuwsbrief
Cartoon rss
Opleidingen
Beveiliging Boeken rss
Beveiliging Nieuws rss
Beveiliging Video rss
Beveiliging Werk rss
Beveiliging Agenda rss

Prijs voor beste idee aanpak overvallen

Gepubliceerd: dinsdag 6 maart 2012 in evenementen. Reageer

De Stop de Overvaller Prijs (StOP!) is een prijs voor het beste nieuwe idee (innovatie) om vermogenscriminaliteit met geweld (overvallen en straatroof) tegen te gaan. De prijs wordt uitgereikt in het najaar van 2012 aan een persoon, een groep personen of een instelling.

Sjaak BewaakHet doel van StOP! is om burgers en professionals nieuwe ideeën te laten ontwikkelen die het aantal overvallen helpt te verminderen. StOP! is een initiatief van de Taskforce Overvallen, ondersteund door het programma Gewelddadige Vermogenscriminaliteit van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Met het programma wil de overheid het aantal overvallen terugdringen.

De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een cheque ter waarde van € 50.000. De tweede en derde prijs bestaan elk uit een cheque van € 5.000. De geldprijs moet besteed worden aan de ontwikkeling van het idee of de nieuwe werkwijze.

Voorbeelden van ideeën die in aanmerking kunnen komen voor de prijs zijn: Een technische innovatie, zoals de DNA-spray die in veel winkelstraten wordt gebruikt om overvallers sneller op te sporen. Bestaande middelen die op een nieuwe manier worden gebruikt. Bijvoorbeeld door pizzakoeriers uit te rusten met een mobiel pinapparaat.

Burgers en professionals met een nieuw idee om gewelddadige vermogenscrimina­liteit te verminderen, kunnen deelnemen aan Stop de Overvaller Prijs (StOP!). Dit kan individueel of in groepsverband. De inzendtermijn loopt tot en met 1 juli 2012.

Link: www.stopdeovervaller.nl

Zoeken met Google

Reacties

Geselecteerd bij dit artikel

Alle handelsmerken en auteursrechten op deze pagina horen toe aan hun gewaardeerde eigenaars.

Beveiliging Nieuws maakt het aanbod van berichtgeving rond security gerelateerde onderwerpen toegankelijker en is een startpunt
voor beveiligers, security managers en iedereen die geďnteresseerd is in beveiligingsnieuws. Beveiligingsbedrijven en leveranciers
hebben tevens de mogelijkheid om zelf te publiceren op dé website op het gebied van beveiliging.


Copyright © 2014 Beveiliging Nederland
button