Follow beveiliging
Nieuwsbrief
Cartoon rss
Opleidingen
Beveiliging Boeken rss
Beveiliging Nieuws rss
Beveiliging Video rss
Beveiliging Werk rss
Beveiliging Agenda rss

Securitas wil Niscayah overnemen

Gepubliceerd: donderdag 19 mei 2011 in bedrijfsnieuws. Reageer

Securitas heeft een overnamebod uitgebracht op zijn voormalige divisie Niscayah. Het Zweedse Securitas heeft omgerekend 645 miljoen euro in aandelen over voor Niscayah.

Securitas autoDe overname is opmerkelijk want Niscayah verzelfstandigde een paar jaar geleden. Tussen 2006 en 2008 werden drie divisies door Securitas afgestoten om het bedrijf transparanter te maken en omdat de bedrijven los van elkaar meer waard zouden zijn. Nu zegt Securitas echter dat de inlijving van Niscayah gunstig is, omdat op deze manier ongeveer 22 miljoen euro aan kosten per jaar kan worden bespaard.

Er is een goede kans dat de transactie doorgaat. Een groep Niscayah-aandeelhouders, goed voor bijna 43% aan stemrecht, heeft al steun voor het bod uitgesproken. Securitas heeft last van prijsdruk op de markt en hoopt met de overname hogere marges te kunnen halen. 'Onze activiteiten spelen zich af in volwassen markten en we moeten het verschil weten te maken voor onze klanten. Zo niet, dan is prijs het enige wapen', aldus Securitas-topman Alf Goransson in een toelichting.

Link: online.wsj.com

Zoeken met Google

Reacties

Geselecteerd bij dit artikel

Alle handelsmerken en auteursrechten op deze pagina horen toe aan hun gewaardeerde eigenaars.

Beveiliging Nieuws maakt het aanbod van berichtgeving rond security gerelateerde onderwerpen toegankelijker en is een startpunt
voor beveiligers, security managers en iedereen die geďnteresseerd is in beveiligingsnieuws. Beveiligingsbedrijven en leveranciers
hebben tevens de mogelijkheid om zelf te publiceren op dé website op het gebied van beveiliging.


Copyright © 2014 Beveiliging Nederland
button